En français s'il vous plaît

Le Colombier de Bach

Streek

Ter plaatse trappelen

Wij bevinden ons in het uiterste zuiden van het departement Lot, en grenzen aan de departementen "Tarn et Garonne", en "Aveyron". Het departement Lot alleen heeft al meer dan vierhonderd bezienswaardigheden, voor elk wat wils. Zo hebben we in de onmiddellijke omgeving Cap Nature (avonturenpark) en één van de grootste openlucht kartingcircuits in Frankrijk. Je kan kayaken op de Lot of quads huren. Voor de liefhebbers zijn er de plaatselijke marktjes, gehuld in typische zuiderse geuren en kleuren. Er is ook wel elke week ergens in de buurt een brocante markt om te bezoeken.

Cap Nature
Wandelen, fietsen, motorrijden

Wandelen, fietsen, motorrijden

De nabijheid van andere departementen biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden en afwisselende landschappen voor wandelaars (we liggen pal op de route naar Santiago de Compostella), fietsers en motorfanaten.

Steden in het departement Lot

Cahors

Cahors is de hoofdstad van ons departement. Het is een prachtige stad met een oud en een nieuw gedeelte. De stad is bijna een eiland, dat omgeven wordt door een lus die de rivier de Lot maakt. Karakteristiek voor het oude gedeelte zijn de smalle, gezellige straatjes. Zeker te bezoeken is de Pont Valentré, een versterkte middeleeuwse brug, die in 2007 haar 700-jarig bestaan vierde. Er zijn tal van monumenten en prachtige bouwwerken te bezichtigen, waaronder ook zeker de kathedraal Saint-Etienne, het maison Henri IV, Collège Pélegry, Hôtel d'Alamand, …

Cahors heeft bovendien een overdekte markt, vele leuke terrasjes en uitgebreide shopping-mogelijkheden. Maar het meest bekend van Cahors is wellicht de wijn. Een krachtige rode wijn, die je hier in tal van domeinen kan proeven en kopen. De wijnroute van Cahors volgen is een echte aanrader.

Rocamadour

Rocamadour is na Lourdes het bekendste en meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk. De stad ligt op de route van Santiago de Compostella. Al 800 jaar strekt Rocamadour zich uit langs de rotswand, de pelgrims werden geacht op hun knieën de 216 treden van de monumentale trap die naar het Parvis des Sanctuaires leidt af te leggen. Rocamadour kan beslist de titel duizelingwekkendste stad opeisen. Deze stad hangt aan de ene kant aan de overhangende rotswand en aan de andere aan het canyon van de Alzou. Hier kwamen vanaf de twaalfde eeuw grote aantallen mensen samen om de Zwarte Maagd te aanbidden. De aantrekkingskracht van deze heilige plaats, die uitziet over een stroom van bruine daken, versterkte deuren, kerken en heiligdommen, blijft intact.

Figeac

Figeac is gekend om zijn Place des Ecritures, met zijn raadselachtige steen van zwarte graniet bedekt met hiërogliefen: een eerbetoon aan Champollion, een gigantische reproductie van de steen van Rosette. Figeac is ook gekend om zijn geraffineerde bouwstijl: eerbiedwaardige woningen en stedelijke paleizen, waarin men op elke voorgevel de dooreenlopende stijlen en tijdperken kan volgen en de levendige sfeer van een handelsstad die nog steeds luxueus is kan waarderen.

Saint-Cirq Lapopie

Saint-Cirq Lapopie is zonder twijfel één van de mooiste dorpjes van het departement Lot. De gotische huizen leunen stoutmoedig tegen een klif van 80 meter hoog aan. Vanaf de uitsteek, na een krachtinspanning klimmen, heb je dan ook adembenemende uitzichten over de vallei van de Lot.

Andere steden

Er zijn natuurlijk nog meer prachtige steden en dorpen te bezoeken, aan jullie om ze te ontdekken: Souillac, Martel, Vayrac, Gramat, Gourdon, Puy l'Eveque, Castelnau-Montratier en Lalbenque… Allemaal zeker het bezoeken waard!

Steden in het departement Lot Steden in het departement Lot Steden in het departement Lot
Natuurschoon Natuurschoon

Natuurschoon

Causses du Quercy (regionaal natuurpark)

Het Parc naturel régional des Causses du Quercy is een natuurgebied in het zuiden van Frankrijk, in het noordoosten van de regio Occitanie. Het is een uitgestrekt park, omvat 97 gemeentes en in totaal 176 000 ha. In het noorden wordt het park begrensd door de Dordogne, in het zuiden eindigt het park op de Quercy Blanc, onder de kantons van Limogne en Quercy en Lalbenque, nog voor de valleien van de Aveyron en de Garonne. In het westen ligt Cahors net buiten het park en in het Oosten ligt Figeac er net buiten.

Oneindig veel mogelijkheden

Uw gastheer Raymond zal u graag bijkomende info bezorgen over de mogelijkheden in deze toeristisch nog vrij ongerepte streek. Maar één ding is zeker: "Le Lot: une surprise à chaque pas!"